Întâlnirea preoților din Cercul pastoral-misionar Chișineu-Criș I: Misiunea socială a Bisericii

În Parohia Chișineu-Criș I, Protopopiatul Arad, din cadrul Arhiepiscopiei Aradului, a avut loc duminică, 30 ianuarie, prima întâlnire din acest an a preoților din Cercul pastoral-misionar Chișineu-Criș, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Banat.

Întâlnirea a debutat cu oficierea de către cei 12 preoți prezenți a Tainei Sfântului Maslu de obște în biserica parohială din Chișineu-Criș, în prezența a numeroși credincioși.

Cuvântul de învățătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Dorel Ancuța, de la Parohia Vânători. Părintele și-a fundamentat cuvântul pe textul pericopei evanghelice citit la Sfânta Liturghie din dimineața acestei zile, care prezintă minunea convertirii vameșului Zaheu (Luca 19, 1-10). ‘Vameșul Zaheu s-a făcut pentru noi pildă și model de adevărată pocăință, de căutare sinceră și aflare a lui Hristos’, a subliniat părintele Dorel Ancuța. El s-a referit apoi și la modelul și pilda de credință lucrătoare prin iubire și roditoare de fapte bune a Sfinților Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, sărbătoriți de Biserică în acea zi.

După oficierea Tainei Sfântului Maslu, preoții au rămas în biserică pentru a dezbate tema propusă, spre a fi discutată la această întrunire, și anume ‘Misiunea socială a Bisericii’. Părintele coordonator al cercului, Liviu Savulov de la Parohia Chișineu-Criș I, a fost cel care a pregătit și susținut referatul temei. Acesta a structurat tema în două capitole: ‘Iisus Hristos – modelul adevăratei slujiri’ și ‘Dimensiunea social-filantropică a Bisericii’, arătând că misiunea socială a Bisericii își are izvorul, dar și împlinirea în filantropia Mântuitorului Iisus Hristos. La sfârșitul lucrărilor cercului, părintele Leonte Para din Șimand a propus preoților un moment de reculegere și o rugăciune pentru părintele Călin Craveț, care a slujit în Parohia Șepreuș și a trecut la cele veșnice în urmă cu șase săptămâni.

În încheiere, părintele coordonator Liviu Savulov, care a fost și gazda evenimentului de duminică seara, a mulțumit colegilor preoți pentru împreuna-slujire în parohia sa și pentru buna desfășurare a lucrărilor cercului pastoral.

Comentarii Facebook


Știri recente