Intalnirea preotilor de caritate din Arhiepiscopia Iasilor a avut loc ieri la Biserica Spitalului de Recuperare din Iasi.

Ieri, la Biserica Spitalului de Recuperare din Iasi s-a desfasurat, incepand cu orele 11.00, intalnirea preotilor de caritate din Arhiepiscopia Iasilor.

Mai multe amanunte despre intrunirea preotilor de caritate ne-a oferit amanunte Parintele Inspector Narcis Axinte din cadrul Sectorului de Asistenta Sociala ‘Diaconia’ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei: ‘Intrunirea cu preotii de caritate din Arhiepiscopia Iasilor, care a avut loc la Biserica Spitalului de Recuperare din Iasi, a analizat, in primul rand, activitatea pastoral-misionara si sociala de pe ultimele 3 luni si, apoi, de pe intreg anul 2004. In continuare speram ca activitatea preotilor de caritate sa fie imbunatatita in unitatile bugetare: spitale, penitenciare, unitati militare si alte unitati de asistenta sociala din sistemul de Stat. Totodata, trebuie constientizat faptul ca legislatia in Asistenta sociala se va schimba incepand cu anul 2005. Drept urmare, Biserica, care desfasoara activitati de asistenta religioasa si de asistenta sociala, trebuie sa aiba in vedere aceasta legislatie si sa se acrediteze pentru activitatile pe care le va desfasura. Un alt punct important care s-a luat in discutie a fost armonizarea activitatii preotului de caritate din unitatile bugetare cu activitatea preotilor din parohii si cu asistentii sociali din cadrul protopopiatelor, astfel incat persoanele care ajung in unitatile bugetare: spitale, penitenciare, alte unitati de asistenta sociala, sa poata fi preluate si ajutate si dupa perioada pe care o petrec in unitatile bugetare.’

Comentarii Facebook


Știri recente