Întâlnirea pe țară a Asociației Oastea Domnului s-a desfășurat la Timișoara

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, zilele trecute a avut loc la Timișoara întrunirea anuală pe țară a membrilor Asociației ‘Oastea Domnului’. Evenimentul a întrunit la Catedrala mitropolitană zeci de credincioși, frați ostași, veniți din cele mai îndepărtate colțuri ale țării, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Adunarea anuală pe țară a membrilor Asociației ‘Oastea Domnului’ a debutat cu vizita delegației fraților ostași la Centrul Eparhial, formată din pr. Gheorghe Itineanț, îndrumătorul filialei din Timișoara, și fratele Tătar Gavril. Din încredințarea Întâistătătorului Banatului, aceștia au fost primiți de către Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. În cadrul întâlnirii i-au fost aduse la cunoștință ierarhului programul evenimentelor, precum și activitatea bogată desfășurată pe plan național de frații ostași, pe plan social și misionar, aceștia contribuind la propovăduirea și intensificarea credinței în rândul semenilor.

În continuarea programului, oaspeții din țară au fost primiți la Catedrala mitropolitană din Timișoara, iar a doua zi, după oficierea Sfintei Liturghii, a avut loc deschiderea oficială a întrunirii naționale a Asociației ‘Oastea Domnului’. În cadrul acesteia, pr. Gheorghe Itineanț a adresat un cuvânt de bun-venit tuturor oaspeților din țară, transmițând totodată și arhiereasca binecuvântare a Înalt Preasfințitului Mitropolit Nicolae al Banatului. În continuare au luat cuvântul frați ostași din Zalău, Suceava, Botoșani, Oradea, Craiova, Caransebeș, apoi au avut loc recitaluri de cântări și poezii specifice ‘Oastei Domnului’.

„Întrunirea pe țară a membrilor Asociației ‘Oastea Domnului’ a reprezentat un prilej de bucurie și înălțare duhovnicească, de întărire a credinței în Dumnezeu și a dragostei față de aproapele nostru”, a menționat părintele Gheorghe Itineanț, coordonatorul Asociației ‘Oastea Domnului’, filiala Timișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente