Întâlnirea națională a Proiectului Pentru Viață, la Alba Iulia

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia împreună cu Fundația Creștină „Părintele Arsenie Boca” organizează în perioada 12-14 ianuarie 2012, Întâlnirea Națională a Proiectului „Pentru Viață”, care are loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, după cum a precizat Liviu Stanciu de la Departamentul Relații publice al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Proiectul „Pentru viață” numără voluntari din aproape toate județele țării. Activitățile voluntarilor din județul Alba sunt coordonate de Arhiepiscopia de Alba Iulia, prin „Biroul de Consiliere Pre și Post Avort”, condus de asistent social Alexandra Dan.

Pe parcursul evenimentului din aceste zile sunt prezentate cele cinci module ale programului, propunându-se soluții de îmbunătățire a lucrării sociale la nivel național, descrierea modalităților de acțiune ale echipelor cu experiență din județele invitate și stabilirea susținerii mai multor teme în cadrul orelor de religie.

În cadrul primei întâlniri care a avut loc ieri, 12 ianuarie, prof. Gabriela Alexandru a prezentat câteva module axate pe comunicare și conștientizare a problemelor etice legate de sexualitate, precum și soluții pentru gestionarea creștină a problemelor care apar la vârsta adolescenței. Tot în cadrul întâlnirii de ieri, a avut loc și prezentarea activității ProVita, desfășurată în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Astăzi, 13 ianuarie, vor fi abordate probleme și vor fi propuse „Soluții de îmbunătățire a lucrării sociale la nivel național”, se va prezenta Chestionarul Național „Percepția Tinerilor asupra Dragostei – Minuni la Naștere”, în pregătire de editare, volumul II. Dr. Mircea Pușcașu va susține un studiu despre Perspectiva Medicală. Presiunile psihologice asupra viitoarei mame. Prezentarea Modelului de Acțiune din Suceava, iar apoi Leonard Vancu va vorbi despre Dragostea de Neam și Țară. Prelegerile vor fi urmate de discuții în care se vor schimba păreri cu privire la modalitățile și conceptele de abordare a problemelor etice și sociale legate de problema avortului.

La sfârșitul zilei de astăzi va fi organizat un Pelerinaj la Schitul „Înălțarea Sfintei Cruci”, Aiud, iar mâine vor avea loc dezbaterile, concluziile și propunerile finale ale întâlnirii.

Comentarii Facebook


Știri recente