Întâlnirea formatorilor din cadrul Proiectului „Alege Școala!” la Mănăstirea Miclăușeni, Iași

Formatorii din toată țara implicați în proiectul „Alege Școala!” s-au întrunit astăzi, 21 februarie, într-o ședință de evaluare, la Centrul Cultural-pastoral „Sfântul Ilie” de la Mănăstirea ieșeană Miclăușeni. Timp de două zile, participanții dezbat o serie de indicatori rezultați din implementarea proiectului în cele șase luni de când a fost lansat la nivel național.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele inspector patriarhal Constantin Năclad, manager al proiectului „Alege Școala!”: „Are loc întâlnirea întregii echipe de implementare a proiectului în care se discută modul în care a fost implementat, respectarea graficului de activități și provocările care au apărut pe parcursul implementării proiectului. Sunt prezenți toți formatorii din țară și urmează să stabilim graficul sesiunilor de formare la care vor participa aproximativ 2000 de preoți din toate aceste zone și anticipăm pregătirea taberelor de vară cu cei 3000 de copii care vor merge anul acesta”.

Proiectul „Alege școala”, derulat de Patriarhia Română în parteneriat cu organizația World Vision România, a fost lansat la nivel național pe 1 septembrie 2010. Anterior a fost implementat în Mitropolia Munteniei și Dobrogei și Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Proiectul a fost privit cu interes atât de preoți cât și de copii care sunt vizați în mod direct.

„Activitățile proiectului sunt foarte atractive pentru copiii implicați în proiect și s-a constatat o intensificare a activității catehetice la nivelul parohiei. Sperăm, de asemenea, prin taberele de creație pe care le organizăm în fiecare vară să contribuim la apropierea copiilor de Biserică, la creșterea acestora în sânul Bisericii și să-i apropiem atât de Biserică cât și de școală”, a declarat părintele diacon Florin Marica, Inspector în cadrul Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente