Întâlnirea de lucru a responsabililor la nivel de protopopiat cu activitatea catehetică, la Centrul Eparhial Timișoara

Joi, 11 octombrie de la ora 10,00 a avut loc în sala festivă a Centrului eparhial întâlnirea de lucru a responsabililor la nivel de protopopiat cu activitatea catehetică, după cum informează mitropolia-banatului.ro. Scopul întâlnirii a fost analiza proiectului „Hristos împărtășit copiilor”, dezvoltarea acestuia, precum și intensificarea activităților catehetice. A fost analizată activitatea catehetică desfășurată prin programele catehetice derulate de Arhiepiscopia Timișoarei în anul precedent (statistici, reușite, eșecuri, greutăți, soluții, etc.); s-a trecut în revistă datele statistice privind Concursul național „Copilul învață iubirea lui Hristos” pe anul 2012, precum și Concursul județean „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș”. A fost prezentat concursul „Alege Școala!” (etapa națională), precum și a activităților ce urmează a fi desfășurate în perioada următoare pentru o mai bună structurare. De asemenea au fost aduse la cunoștința participanților și proiectele catehetice „Calea mântuirii”, proiect de catehizare a adulților și o scurtă informare privind modul de organizare a concursului dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena, ce se va desfășura la nivel național în anul 2013. Referitor la desfășurarea Congresului „Hristos împărtășit copiilor” au fost de asemenea dezbateri și numeroase propuneri, programare cateheze demonstrative 2012-2013.

A fost analizat concursul județean „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” ce va avea loc în perioada 2012-2013, concurs axat pe parteneriatul biserică-școală.

În acest context s-a propus și organizarea de întâlniri comune: preoți și profesori de religie la nivel de cercuri misionare și mediatizarea activităților catehetice în „Ziarul Lumina”, revista eparhială „Învierea”, pe site-ul Mitropoliei Banatului și al Patriarhiei la sectorul Teologic educațional.

Totodată s-a luat în vedere și alcătuirea fișei postului pentru responsabilii cu cateheză la nivel de protopopiat și alte propuneri și soluții.

Au participat preoții: Pr. Cristian Farcaș, Pr. Dorin Covaci, Pr. Traian Birăescu, Pr. Pr. Daniel Otescu, Pr. Ștefan Marcu. Pr. Sorin Vasiu, Pr. Alexandru Ranca, Pr. Petru Alexa, Pr. Adam Rugaci, Pr. Ciprian Boșca, Pr. Marius Podereu, Pr. Eftimie Cristea, Pr. Cristian Tomescu, sub directa coordonare a preotului Sorin Lungoci, responsabil catehetic în cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente