Întâlnirea de lucru a membrilor Biroului de catehizare a tineretului din Arhiepiscopia Râmnicului

În Sala de festivități a Așezământului „Sf. Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial, a avut loc, luni, 21 martie 2011, Întâlnirea membrilor Biroului de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului, după cum informează arhiram.ro.

În cadrul acestei întâlniri s-au purtat discuții despre organizarea Întâlnirilor duhovnicești „Omul între Taina Botezului și Împărăția lui Dumnezeu”. Se dorește ca acest program să reprezinte doar un început în organizarea manifestărilor de acest gen, realizarea unor astfel de întâlniri duhovnicești fiind absolut necesare pentru publicul vâlcean. Programul a fost realizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Gherasim Arhiepiscopul Râmnicului, la inițiativa Preasfințitului Episcop Vicar Emilian Lovișteanul de către Biroul de catehizare a tineretului și membrii A.S.C.O.R. – Filiala Râmnicu Vâlcea, un potențial partener al activităților catehetice organizate pe viitor de către Biroul de catehizare a tineretului și desfășurate în cadrul parohiilor.

Pr. Sandu Ionuț, coordonator regional în proiectul „Alege Școala!” a făcut o informare privind implicarea în proiect a parohiilor din Arhiepiscopia Râmnicului. Astfel au fost înregistrate în proiect, până în prezent, 91 de parohii cu 105 formatori, împărțiți pe protoierii astfel: 34 de parohii cu 40 de formatori în Protoieria Râmnicu Vâlcea, 30 de parohii cu 33 de formatori în Protoieria Drăgășani, 27 de parohii cu 32 de formatori în Protoieria Horezu. Persoanele înscrise în proiect ca formatori sunt preoți sau cadre didactice de la catedra de religie.

În vederea intensificării activității catehetice s-a propus organizarea, începând din luna mai 2011, a unor întâlniri cu preoții din fiecare protopopiat. Seminariile, care vor fi organizate pe parcursul unei singure zile, vor cuprinde prezentări despre legislația actuală privind desfășurarea activității catehetice în cuprinsul Patriarhiei Române, prezentarea ghidurilor catehetice „Hristos împărtășit copiilor”, necesitatea desfășurării activității catehetice în parohie, prezentarea activităților catehetice desfășurate în parohii sau a unor activități cu copiii, altele decât cele catehetice, conștientizarea preoților de a organiza activitatea catehetică în parohii, încurajarea și stimularea semestrială sau anuală a preoților ce desfășoară astfel de activități cu copiii.

Comentarii Facebook


Știri recente