Întâlnirea culturală România în lume, la Suceava

La Universitatea ‘Ștefan cel Mare’ din Suceava a avut loc în data de 7 decembrie 2011, o întâlnire culturală intitulată ‘România în lume’, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova. Manifestarea, aflată la prima ediție, a fost coordonată de pr. Ioan Viorel Vârlan, paroh la Biserica ‘Nașterea Maicii Domnului’ din Suceava și președintele Fundației ‘In Memoriam’ din Suceava.

Fundația ‘In Memoriam’ din Suceava, în colaborare cu parohia ‘Nașterea Maicii Domnului’ din Suceava, Asociația Ambasadorilor și Diplomaților de carieră din România și Asociația Română de Politică Externă, a organizat miercuri, 7 decembrie, întâlnirea culturală ‘România în lume’.

Evenimentul a avut loc la Universitatea ‘Ștefan cel Mare’ din Suceava.

Reprezentanții asociațiilor prezente au susținut prelegeri cu privire la realitatea României în lume la ora actuală, despre tratatele care s-au semnat și au vizat țara noastră, despre problemele care sunt puse în fața României, în plan diplomatic în cadrul Uniunii Europene, în cadrul NATO și în relațiile cu țările vecine. ‘A fost o discuție interactivă între profesorii, studenții și personalitățile invitate la această întâlnire. S-au dezbătut probleme foarte importante legate de politica externă a României, pe care ar trebui să le abordeze tinerii în perspectiva istoriei actuale. S-a vorbit despre atitudinea pe care ar trebui să o aibă tinerii față de provocările din zilele noastre’, a relatat pr. Ioan Viorel Vârlan. Cu acest prilej, diplomații și ambasadorii de carieră au discutat despre volumele: ‘Quo vadis România?’, ‘Pagini din istoria diplomației române’ și ‘În misiune la Paris’. ‘Printre invitați s-au numărat prof. univ. dr. Aurel Preda, ambasador și președintele Asociației Române de Politică Externă, Valeriu Tudor, ambasador, Gheorghe Baloi, secretar general în cadrul Asociației Române de Politică Externă și expert în relații internaționale, Mircea Aldea, diplomat și director executiv în cadrul Asociației Române de Politică Externă. Invitații care au susținut alocuțiuni au vorbit despre misiunea lor, despre ceea ce se întâmplă în prezent în relațiile diplomatice și despre ce ar trebui să avem în vedere în perspectiva viitorului țării noastre’, a spus pr. Ioan Viorel Vârlan. Fundația ‘In Memoriam’ are un contract cu Asociația Română pentru Politică Externă. Următoarea acțiune culturală se va derula în luna aprilie a anului 2012, când se împlinesc 200 de ani de la raptul Basarabiei de către Rusia țaristă. ‘Dorim o colaborare permanentă în perspectiva viitorului țării și Bisericii noastre, care sunt legate una de cealaltă. Astfel, oamenii vor fi informați în perspectiva mersului istoric al României contemporane’, a explicat pr. Ioan Viorel Vârlan.

Comentarii Facebook


Știri recente