Întâlnirea corespondenților Ediției de Transilvania a „Ziarului Lumina”

În Aula Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc astăzi, 14 aprilie, întâlnirea corespondenților Ediției de Transilvania a cotidianului Patriarhiei Române, „Ziarul Lumina”. Evenimentul s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Mai multe informații cu privire la acest eveniment aflăm de la Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului care a spus: „Am simțit într-adevăr nu numai bucuria întâlnirii cu acești reprezentanți ai eparhiilor și cu viitorii corespondenți de presă, dar și angajarea lor deosebită pentru că toți conștienți de sarcina pe care o avem și mai ales de a răspunde acestui dar pe măsura ofertei nu numai prin știrile pe care le vom da fiecare și le vom tipări în ziar, dar mai ales pentru a ajuta ca acest ziar să ajungă întâi de toate la cele mai mari instituții locale și centrale, mă refer la cele municipale, dar și la credincioși”, informează TRINITAS TV.

La întâlnirea de astăzi au luat parte corespondenți locali din județele unde se distribuie Ediția de Transilvania a cotidianului Patriarhiei Române, precum și membri din partea conducerii centrale a ziarului.

Detalii despre această întâlnire a oferit și domnul Cosmin Olinici, consilier patriarhal – Publicațiile „Lumina”: „Întâlnirea de astăzi a confirmat imensul potențial al zonei. De obicei, când faci o ediție regională te aștepți să faci mai întâi școală de presă, să-ți formezi oamenii, ori noi am constatat că nu e nevoie de formare jurnalistică, ci doar adaptare la formatul unui cotidian. Ardealul are o bogată și confirmată tradiție de presă, doar că ‘Ziarul Lumina’ vine cu acest plus și anume cu plusul de presă cotidiană care e o specie jurnalistică specifică cu rigori care se învață, iar dacă baza este formată adaptarea este facilă”.

Ediția de Transilvania a cotidianului „Ziarul Lumina” a fost lansată vinerea trecută, în ziua praznicului „Izvorul Tămăduirii”.

Comentarii Facebook


Știri recente