Intalnirea coordonatorilor activitatilor de asistenta sociala din cuprinsul Patriarhiei Romane

La Palatul Patriarhiei din Bucuresti a inceput astazi intalnirea anuala a coordonatorilor activitatilor de asistenta sociala din cuprinsul Patriarhiei Romane. Tema principala a intrunirii este modul in care au fost aplicate hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane cu privire la imbunatatirea activitatilor social- filantropice. Amanunte despre aceasta intrunire ne-a oferit parintele Dorel Motoc, Consilier in cadrul Sectorului ‘Biserica si Societatea’ al Patriarhiei Romane: ‘Tema principala a intalnirii este legata de modul in care au fost aplicate hotararile Sf. Sinod privitoare la imbunatatirea si dinamizarea acestei activitati social-filantropice la care, iata, Biserica este chemata sa isi spuna din ce in ce mai mult cuvantul. O alta tema fundamentala este legata de prezenta Bisericii in parteneriate cu directiile judetene, cu organismele nonguvernamentale, care au ca punct de lucru principal activitatile de asistenta sociala si, nu in ultimul rand, al treilea in ordinea importantei, este dezbaterea privitoare la statutul viitoarei federatii sau uniuni a ONG-urilor care lucreaza cu binecuvantarea Patriarhiei Romane sau, mai bine zis, a ONG-urilor de pe langa Centrele eparhiale, prin care Centrele eparhiale isi dezvolta si acceseaza programele si proiectele cu finantare europeana’.

Intalnirea anuala a coordonatorilor activitatilor de asistenta sociala din cuprinsul Patriarhiei Romane va continua si maine. Ce probleme se afla pe ordinea de zi ne-a spus tot parintele Dorel Motoc: ‘Intrunirea a inceput astazi la ora 09.30, cu o scurta pauza la pranz, iar maine se continua lucrarile dupa acelasi program intrucat, cu aceasta ocazie, avem si intrunirea subcomisiei bisericesti care lucreaza pentru prezentarea unor documente in vederea incheierii unui parteneriat social intre Biserica si guvernul Romaniei in problemele de asistenta sociala filantropica si alte lucrari pe care Biserica le face atat de bine, intrucat pune si cuvantul lui Dumnezeu, nu doar lucrarea omului’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…