Întalnirea comitetului de redacție al Albumului „Domnitorii și ierarhii Țării Românești – ctitoriile și mormintele lor „

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Pr. Consilier Balaban Mihail Constantin a reprezentat Episcopia Giurgiului la prima întâlnire a delegaților eparhiilor în care s-au discutat unele detalii privind alcătuirea viitorului album ‘Domnitorii și ierarhii Țării Românești-ctitoriile și mormintele lor ‘.

După ce comisia delegaților a stabilit criteriile de bază pentru întocmirea acestui album, discuțiile au continuat cu participarea mai multor ierarhi și a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Preafericirea Sa a accentuat faptul că volumul trebuie să evidențieze nu numai domnitorii și ierarhii Țării Românești care au ctitorit în acest spațiu, ci și alte personalități care au contribuit la aceste ctitorii. De asemenea a arătat că volumul va avea un scop didactic, istoric și comemorativ, dar și informativ, în sensul evidențierii stării în care se găsesc unele ctitorii care au nevoie urgentă de restaurare.

Totodată, a fost luată în calcul și posibilitatea efectuării pelerinajelor, pe trasee prestabilite, pentru cunoașterea acestor ctitorii. În final s-au stabilit datele viitoarelor întrevederi în care se vor prelucra informațiile aduse din teritoriu.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente