Întâlnirea Cercului pastoral-misionar al preoților de caritate din spitalele brașovene

La sediul Protopopiatului Brașov a avut loc întâlnirea cercului pastoral-misionar al preoților de caritate din spitalele brașovene. Întâlnirea cu titlul ‘Slujindu-L pe Hristos și pe aproapele nostru’ a avut ca invitați doi medici universitari din SUA, dr. Daniel Hinshaw, profesor la Saint Vladimir Seminary, N.Y., chirurg, specializat în medicină paliativă, și dr. Jane Hinshaw, instructor clinic de psihiatrie la Universitatea din Michigan, ambii convertiți la ortodoxie, după cum informează „Ziarul Lumina”.

A fost prezentată tema suferinței la sfârșitul vieții, cu semnificațiile ei teologice, psihologice, psihiatrice, sociale și etice. A fost evocată personalitatea medicului și mitropolitului Anthony Bloom, trecut la cele veșnice în 2003, cel care fixat iconic suferința aproapelui nostru prin cuvintele: ‘Când vedeți pielea tumefiată de înțepăturile acelor de tratament, gândiți-vă la rănile lăsate de spinii de pe fruntea Domnului Iisus Hristos și așa să vă apropiați de cel bolnav!’ Alături de preoții de spital s-au aflat și preoții parohiilor brașovene, care au ridicat întrebări și i-au încurajat în misiunea lor pe preoții slujitori ai celor aflați în diferite neputințe fizice și psihice.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…