Întâlnirea cercului misionar-pastoral Hondol din Protopopiatul Deva

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, o parte din preoții din Protopopiatul Deva s-au întâlnit, miercuri, 15 august 2012, în cadrul Cercului misionar-pastoral Hondol, la Biserica Parohiei Săcărâmb cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Activitatea a debutat cu oficierea Tainei Sfântului Maslu de către soborul de 11 preoți în frunte cu Protopopul Devei, Părintele Petru Costa și cu Arhimandritul Andrei Coroian de la Catedrala Episcopală ‘Sfântul Nicolae’ din Deva.

După săvârșirea Maslului, Arhimandritul Andrei Coroian a rostit cuvântul de învățătură cu tema „Maica Domnului scară către cer”.

Părintele Protopopul Petru Costa a vorbit celor prezenți despre „Maica Domnului și Postul Maicii Domnului în evlavia credincioșilor” și a transmis celor prezenți arhierești binecuvântări din partea Preasfințitului Părinte Gurie.

La final, Preotul Daniel Petruse, în calitate de gazdă, a mulțumit colegilor preoți pentru vizita făcută și credincioșilor care au venit, atât din localitate cât și din satele învecinate, pentru a participa la rugăciune împreună.

În a doua parte a întâlnirii, preoții au dezbătut probleme legate de viața parohială. În cadrul discuțiilor avute s-a subliniat grija și atenția în pastorație pe care trebuie să o aibă preotul față de credincioșii membri ai „Oastei Domnului” și s-a luat hotărârea, ca în cadrul cercului, sa se dedice, în curând, o întâlnire pentru aceștia. Totodată s-a vorbit și despre atitudinea și ținuta pe care trebuie să o aibă preotul în timpul slujirii. Având în vedere impactul slujirii împreună asupra credincioșilor întâlnirile de felul acesta vor continua cu regularitate.

Comentarii Facebook


Știri recente