Întâlnirea a preoților din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, la Bacău

La biserica „Sfânta Treime” din incinta Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău a avut loc miercuri, 28 noiembrie 2012, cea de a VI-a întâlnire anuală metodică și de specialitate a preoților din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, care se desfășoară în fiecare an, conform legislației clerului militar. După sfânta Liturghie oficiată de toți cei 18 preoți participanți la acest moment, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat o slujbă de Te Deum, după care a adresat un cuvânt de învățătură pentru toți cei prezenți, după cum ne informează pr. Costel Gherasim.

„V-ați dus acolo, în aceste instituții ale statului, cu un mandat special din partea Bisericii, pentru că preoții din acest minister sunt angajați în calitate de misionari. Să nu-i uitați această cinste pe care o aveți, care vi s-a conferit din partea Bisericii”, a spus Preasfinția Sa care le-a urat preoților prezenți la conferință. „Să aveți o întâlnire lucrativă, să plecați de aici cu forțe noi, să răspundeți cu demnitate preoțească la toate activitățile la care sunteți chemați să le împliniți”, a mai spus Preasfinția Sa.

„Este o ocazie de a vedea realizările fiecăruia, de a vedea problemele care există, și o ocazie de instruire dat fiind faptul că participă în fiecare an preoți profesori de la Facultățile de Teologie care prezintă teme de actualitate”, a explicat preotul Nicolae Constantin , șef asistență religioasă în ministerul Administrației și internelor.

La sfârșitul întâlnirii, din partea preoților din cadrul MAI, părintele Iulian Ichim a oferit Preasfințitului Ioachim icoana Sfântului Apostol Andrei, iar Preasfinția Sa le-a oferit tuturor celor prezenți calendare creștin ortodoxe pentru anul 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente