Întâlnire regională la Arad pentru prevenirea și combaterea traficului de persoane

La sediul Arhiepiscopiei Aradului a avut loc, astăzi, 04 august 2010, întâlnirea regională din cadrul proiectului „Integrare pe piața muncii a persoanelor traficate”, în organizarea Federației Filantropia a Patriarhiei Române împreună cu Centrul Parteneriat pentru Egalitate, informează părintele Mircea Bupte. Prezent la întâlnire, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a apreciat că implicarea Bisericii și în această latură a vieții semenilor noștri reprezintă o datorie firească a fiecărui preot, o grijă pe care trebuie să o manifeste pentru toți membrii comunității.

Un obiectiv primordial al proiectului este constituirea unei comunități care să reunească acele persoane din cadrul diferitelor organizații sau instituții care lucrează în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane sau în domenii care au legătură cu acest fenomen, pentru o mai bună cooperare și implicare în rezolvarea în comun a problemelor. Acesta este motivul pentru care au fost invitați să participe reprezentanți ai administrației locale, ai Inspectoratului Județean de Poliție Arad, ai organizațiilor neguvernamentale.

S-a discutat despre starea serviciilor sociale destinate protejării, sprijinirii și asistării victimelor traficului de persoane în regiune, precum și în județ, stabilindu-se modalități practice de acțiune și parteneriat ale celor interesați. De asemenea, o atenție deosebită a fost acordată efortului comun de reintegrare a victimelor, din punct de vedere familial, social și pe piața muncii.

Comentarii Facebook


Știri recente