Întâlnire misionară în filia Horga a parohiei Bursuci

În filia Horga a parohiei Bursuci, Protopopiatul Bârlad, județul Vaslui, a avut loc ieri o întâlnire misionară la care au participat șapte preoți. După cum a relatat pentru „Ziarul Lumina” pr. suplinitor Marcel Traistă, parohul de la Bursuci, au fost oficiate Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu. Momentul de rugăciune a fost prilejuit de împlinirea a cinci ani de când a fost sfințită biserica din Horga de către PS Corneliu, Episcopul Hușilor.

‘De când a fost târnosit lăcașul de închinăciune din filia Horga ne întâlnim an de an pentru a ne ruga împreună și pentru a retrăi bucuria de atunci. Întrucât ne aflăm în Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, am dorit ca prin rugăciunile a șapte preoți invitați să fim alături de cei care suferă sufletește și trupește. Am avut bucuria de a avea alături de noi credincioși din mai multe sate învecinate. După săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, au fost rânduite o agapă frățească și o slujbă de pomenire pentru vrednicul de pomenire preot Ioan Dănăilă, care a fost paroh la Horga timp de 70 de ani’, a spus pr. Marcel Traistă.

Filia Horga este formată din 130 de familii. Enoriașii au fost aproape de biserica din satul lor, contribuind la realizarea lucrărilor de reabilitare.

Comentarii Facebook


Știri recente