Întâlnire locală de planificare strategică în cadrul proiectului Forte, în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, astăzi 14 iunie 2012, în sala „Episcop Melchisedec Ștefănescu” a Centrului Eparhial, a avut loc întâlnirea locală pentru planificare strategică din cadrul proiectului „FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social”, după cum informează edj.ro.

La această întâlnire au participat, alături de reprezentanți ai Centrului Eparhial, membrii echipei locale a Centrului de Resurse Galați, delegați ai celor 8 protoierii precum și doamna Gabriela Batîr, reprezentanta partenerului din cadrul acestui proiect, Instituto de Formacion Integral (Spania).

În cadrul întâlnirii de lucru au fost analizate, din perspectiva planificării strategice, domeniile cultural, educațional și activități cu tineretul dar și cel social din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Participanții la această întâlnire au identificat punctele tari și punctele slabe pentru domeniile și subdomeniile alese în Arhiepiscopia Dunării de Jos.

De asemenea, au fost prezentate spre dezbatere diverse aspecte legate de nivelul de profesionalizare și specializare a personalului rețelei de servicii sociale ale eparhiei, dezvoltarea de servicii sociale în cadrul unităților administrative, gradul de informare și pregătire a protopopiatelor și parohiilor pentru dezvoltarea de servicii sociale; funcționarea comitetelor parohiale; acordarea de sprijin din partea Centrului Eparhial etc.

Au fost inițiate discuții privind Învățământul religios (preșcolar, școlar, universitar) și activitatea de editură și tipografie.

Proiectul FORTE este implementat de Federația Filantropia în nouă eparhii ale Patriarhiei Române, începând din septembrie 2010. Partenerii în proiect sunt: Patriarhia Română, Instituto de Formacion Integral (Spania) și Global Comercium Development. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comentarii Facebook


Știri recente