Întâlnire legată de Catedrala Mântuirii Neamului la Palatul Patriarhiei

La Palatul Patriarhiei a avut loc, astăzi, 15 iunie 2012, ședința de lucru a executanților Catedralei Mântuirii Neamului cu reprezentanții Patriarhiei Române. La întrunire a fost prezent și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

„A fost prezentat astăzi de către firma BOG’ART proiectul tehnologic al lucrărilor care urmează să fie realizate pentru subsolul 3, 2, 1 de la cota -16 până la cota 00. Prin acest proiect tehnologic se arată cum se poate desfășura o construcție în așa fel încât să fie respectate elementele de calitate, adică termen, timpul, calitatea intrinsecă a lucrării și este un model de cum trebuie să fie tratată o construcție. Forma acestui proiect tehnologic le va finaliza pe 29 noiembrie 2012”, a declarat pentru TRINITAS TV Prof. Ing. Nicolae Noica.

În cadrul lucrărilor a fost prezentată și realizarea structurii de rezistență a lucrării.

„Este finalizată o lucrare de o mare valoare din punct de vedere al volumului de lucrări și ca să aveți un ordin de mărime trebuie să reținem că s-au turnat până acum 25.000 metri cubi de beton și urmează să se mai toarne încă 25 000 metri cubi. Totodată, s-au folosit aproape 10.000 tone armătură. Prin realizarea acestei fundații se face o legătură foarte bună cu terenul de fundare astfel încât această catedrală să răspundă solicitărilor seismice care vor avea loc și avem certitudinea că un cutremur peste 500 de ani nu va putea să afecteze această catedrală „, a mai adăugat Prof. Ing. Nicolae Noica.

În cadrul discuțiilor au fost prezentate toate etapele de construire a Catedralei Mântuirii Neamului.

Comentarii Facebook


Știri recente