Intalnire interconfesionala la Centrul Cultural-Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ de la Durau

In perioada 20-30 august 2004, la Centrul Cultural-Pastoral ‘Sfantul Daniil Sihastrul’ de la Durau are loc o intalnire interreligioasa. Intalnirea este organizata de Mitropolia Moldovei si Bucovinei si de Episcopia Romano-Catolica de Iasi.

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, participa, incepand de astazi, la intalnirea interreligioasa de la Durau.

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si Eminenta Sa Jean-Claude Périsset, Nuntiul apostolic in Romania si Republica Moldova, vor vorbi despre Miscarea Ecumenica din Romania.

In cadrul acestei intalniri vor avea loc prezentari ale participantilor si ale domeniilor de activitate ale acestora, conferinte despre Ecumenism, Istoria Miscarii Ecumenice, limitele Ecumenismului, despre Ortodoxie, Greco-Catolicism, Protestantism si Catolicism.

Vineri, 27 august 2004, este prevazuta participarea Prea Sfintitului Petru Gherghel, Episcopul Diocezei de Iasi.

In program sunt incluse vizite la unele dintre manastirile ortodoxe din zona Neamtului si nordul Moldovei.

Mai multe amanunte despre participantii la aceasta intalnire aflam de la Parintele Romano-Catolic Celeste Pianezze prezent la Durau: ‘La Centrul Cultural-Pastoral Sfantul Daniil Sihastrul ne-am adunat de sambata, 21 august 2004. La aceasta intalnire interconfesionala s-au adunat participanti din numeroase continente si tari: America de Nord si America de Sud, India, Vietnam, indeosebi din Europa: Franta, Spania, Rusia, Romania, Olanda. Suntem adunati aici pentru ca face parte din charisma noastra: Ecumenismul, adica sa lucram pentru a reface acea unitate, comuniune intre Biserici care nu mai este, intrucat aceasta comuniune s-a distrus in decursul istoriei.’

De asemenea, Parintele Celeste Pianezze ne-a dat detalii si despre programul zilelor urmatoare: ‘Joi, 26 august 2004, vom vizita doua manastiri: Manastirea Neamt unde ne vom intalni cu staretul si obstea, iar dupa-amiaza vom merge la Manastirea Agapia. Sambata, 28 august 2004, vom vizita alte manastiri din Moldova foarte cunoscute: Manastirea Voronet, Manastire Sucevita, Manastirea Moldovita. Duminica, 29 august a.c., fiecare grup se va intoarce in tara lui.’

Comentarii Facebook


Știri recente