Întâlnire în cadrul Proiectului FORTE la Timișoara

Arhiepiscopia Timișoarei a organizat joi, 1 noiembrie, o nouă întâlnire de planificare strategică în cadrul proiectului „FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Mitropolit Nicolae și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, Centrul eparhial este gazda unei noi serii de întâlniri în cadrul unui amplu proces de planificare strategică derulat în cadrul proiectului FORTE. Întâlnirile se derulează în perioada noiembrie-decembrie și au drept scop stabilirea direcțiilor și obiectivelor strategice pentru perioada 2013-2015, precum și a planului de acțiune pentru anul viitor. În acest sens, sunt definite prioritățile de acțiune pentru domeniile social-filantropic, cultural și economic. La ședințele de lucru ale nucleului de planificare iau parte responsabilii activității Arhiepiscopiei Timișoarei, respectiv angajați ai Centrului eparhial și clerici din cele șase protopopiate timișene. Din partea Instituto de Formacion Integral (Spania) participă Cristian Chiriac, facilitator pentru Arhiepiscopia Timișoarei în cadrul proiectului.

„Astăzi au fost reluate întâlnirile nucleului de planificare strategică din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei, ca o continuare a primei părți a procesului ce s-a desfășurat între lunile aprilie și iunie. Prima sesiune de întâlniri s-a finalizat cu selectarea pentru fiecare dintre cele trei domenii ale strategiei, respectiv social-filantropic, cultural și economic, a unor aspecte-cheie prioritare, cărora va trebui să li se adreseze viitoarea strategie de activitate pentru perioada 2013-2015. Tema întâlnirii de astăzi a fost analizarea acestor aspecte-cheie prioritare, din perspectiva viitoarelor direcții și obiective strategice. În acest sens, ne-am pus patru întrebări, ce vrem să obținem în legătură cu aceste aspecte, ce vrem să consolidăm, ce vrem să eliminăm sau să diminuăm și ce vrem să evităm. Practic, în cadrul acestei întâlniri am colectat material pentru formularea direcțiilor și obiectivelor strategice, adică trecem la concret și propunem linii de acțiune ale Arhiepiscopiei Timișoarei pentru viitorul apropiat”, a declarat Cristian Chiriac.

Proiectul FORTE este implementat de Federația Filantropia în nouă eparhii ale Patriarhiei Române, începând din septembrie 2010. Partenerii în proiect sunt: Patriarhia Română, Instituto de Formacion Integral (Spania) și Global Commercium Development. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul urmărește dezvoltarea capacității organizaționale a structurilor active în domeniul parteneriatului social din cadrul Administrației patriarhale și a nouă eparhii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Române, spre a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea socială la nivel național.

Comentarii Facebook


Știri recente