Întâlnire în cadrul Proiectului FORTE în Episcopia Giurgiului

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, la Centrul eparhial pentru copii și tineret „Sf. Ioan Valahul” din incinta sediului administrativ al Episcopiei Giurgiului s-a desfășurat miercuri, 1 august 2012, întâlnirea locală de planificare pentru elaborarea strategiei eparhiale în domeniul incluziunii sociale în cadrul Proiectului Forte – Formare trainică pentru un parteneriat social, după cum informează site-ul episcopiagiurgiului.ro.

La întâlnirea care a fost moderată de domnul Florian Nițu, moderator – facilitator în cadrul proiectului, au luat parte preoți și reprezentanți ai așezămintelor social-filantropice din eparhie. Întâlnirea a debutat cu o prezentare a etapelor parcurse și a celor viitoare care se vor desfășura în cadrul proiectului FORTE, de către Episcopia Giurgiului. De asemenea, s-a adus în discuție posibilitatea dezvoltării de programe social-culturale destinate copiilor, crearea de centre de zi pentru copii de vârstă școlară, organizarea de acțiuni la nivelul județului cu implicarea tinerilor, cultivarea mai intensă a valorilor creștine la nivelul familiilor etc. Totodată, s-a accentuat importanța dezvoltării de rețele comunitare informale de suport pentru bătrâni și crearea de centre rezidențiale pentru aceștia. În același timp a fost adusă în discuție și posibilitatea dezvoltării capacității de atragere a resurselor necesare demarării și implementării sistematice a programelor în domeniul incluziunii sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…