Întâlnire în cadrul proiectului FORTE în Arhiepiscopia Alba Iuliei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, a avut loc, marți, 8 mai 2012, întâlnirea locală pentru planificare strategică din cadrul proiectului FORTE al Patriarhiei Române în Arhiepiscopia Alba Iulia, după cum ne informează Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă – Alba Iulia.

La întâlnirea care s-a desfășurat în sala de conferințe a Schitului „Sfântul Lazăr” au participat 27 de persoane, membrii Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei și persoane reprezentative pentru domeniile alese în care se va realiza planificarea strategică a eparhiei.

În prima parte a întâlnirii, s-a făcut o prezentare a proiectului FORTE, a etapelor parcurse și a celor viitoare, a procesului de planificare strategică și a domeniilor pe care se va lucra.

În partea a doua, cei prezenți, împărțiți pe grupe de lucru, au analizat, din perspectiva planificării strategice, domeniile administrativ-bisericesc, economic, cultural și social din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, identificând punctele tari și zonele de îmbunătățit din fiecare domeniu.

Rezultatele acestei analize vor fi prelucrate de către grupul de lucru – nucleul de planificare strategică -, vor fi supuse aprobării Permanenței Consiliului Eparhial și vor sta la baza întregului proces de elaborare a strategiei de lucru Arhiepiscopiei.

Proiectul FORTE este implementat de Federația Filantropia, iar parteneri în proiect sunt: Patriarhia Română, Instituto de Formacion Integral (Spania) și Global Comercium Development. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Scopul proiectului este dezvoltarea capacității organizaționale a structurilor active în domeniul parteneriatului social din cadrul Administrației Patriarhale și a 9 eparhii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea socială la nivel național.

Comentarii Facebook


Știri recente