Întâlnire FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social în cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

La sediul Protopopiatului Bacău, în cadrul proiectului FORTE, a avut loc, joi, 18 octombrie 2012, o nouă întâlnire a nucleului de planificare strategică de la nivelul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, după cum a precizat Părintele consilier patriarhal Dorel Moțoc, secretarul general al Federației Filantropia.

Întâlnirea a fost facilitată de către Paraschiva Căpraru, consultantul partenerului Global Commercium și a avut ca scop formularea propunerilor pentru direcțiile și obiectivele strategice pentru perioada 2013-2016, astfel încât să se ajungă la îndeplinirea misiunii asumate în domeniul incluziunii sociale.

Aceasta etapă urmează după ce permanența consiliului eparhial a aprobat Declarațiile de viziune și misiune în domeniul incluziunii sociale pentru Sectorul Social-filantropic și misionar. ,Rugul aprins” ce va călăuzi activitatea profesioniștilor din domeniul incluziunii sociale, adică viziunea, a fost prezentată sintetic prin sintagma: Oameni fericiți în comunități active și unite sub aripa protectoare a Bisericii, în timp ce misiunea asumată a fost formulată astfel:Arhiepiscopia Romanului și Bacăului oferă sprijin social, medical, psihologic, educațional și spiritual persoanelor aflate în suferință prin servicii sociale de calitate.

Propuneri din cadrul întâlnirii vor fi supuse aprobării permanenței consiliului eparhial, fiind parte din procesul de elaborare a documentelor strategice. De asemenea, participanții la vizita din studiu din Spania – Pr. Ilarion Mâță, Pr. Cătălin Crețu și Alina Vleangă – au prezentat aspecte ale activității instituțiilor din domeniul incluziunii sociale din Spania care ar putea fi folosite drept modele de bune practici in domeniul social al eparhiei. Proiectul ‘FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social’ este un proiect multiregional, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul este implementat de Federația Filantropia, în parteneriat cu Patriarhia Română, Instituto de Formacion Integral (Spania) și Global Commercium Development (România).

Comentarii Facebook


Știri recente