Întâlnire duhovnicească la Biserica Vovidenia din Iași

Biserica Vovidenia din Iași a fost, joi seară, gazda unei noi întâlniri a membrilor Asociației Tineretului Ortodox Român (ATOR) – filiala Iași. Invitatul întâlnirii a fost pr. prof. dr. Ioan Cristinel Teșu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ din Iași, care a vorbit despre Taina Sfintei Cununii, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Joi, 22 martie 2012, tinerii din ATOR – filiala Iași s-au întâlnit în Biserica Vovidenia din Iași, unde pr. prof. dr. Ioan Cristinel Teșu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ din Iași a susținut o prelegere despre Taina Sfintei Cununii. Cuvântul părintelui profesor a fost precedat de oficierea slujbei Paraclisului Maicii Domnului.

În cuvântul adresat tinerilor atoreni, pr. prof. dr. Ioan Cristinel Teșu a vorbit despre criteriile în alegerea partenerilor de viață, despre importanța prieteniei și a familiei bazate pe valorile creștine și frumusețea vieții în doi, privite atât din punct de vedere teologic, cât și psihologic și sociologic. ‘Fiecare dintre noi simțim nevoia de comunicare și comuniune, nevoia de a împărtăși celuilalt bucuriile și întristările noastre, de a umple un gol din sufletul nostru. Singurătatea este suferința cea mai înfricoșătoare. Tocmai de aceea Dumnezeu nu a vrut ca omul să fie singur. Dumnezeu a creat-o pe Eva din coasta lui Adam pentru a fi alături de inima lui. De aceea, și la Taina Sfintei Cununii, mireasa stă în stânga mirelui, devenind, în mod simbolic, sufletul și inima celui cu care își va petrece întreaga viață’, a spus pr. prof. dr. Ioan Cristinel Teșu.

Fiecare dintre noi simțim nevoia de comunicare și comuniune, nevoia de a împărtăși celuilalt bucuriile și întristările noastre, de a umple un gol din sufletul nostru. Singurătatea este suferința cea mai înfricoșătoare”, a spus pr. prof. dr. Ioan Cristinel Teșu

Asociația Tineretul Ortodox Român – filiala Iași organizează săptămânal întâlniri denumite generic ‘Taifas duhovnicesc’ la Biserica Vovidenia. În cadrul acestor întâlniri, tinerii cântă Paraclisul Maicii Domnului după care discută împreună cu un invitat pe marginea unei teme propuse de ei.

Odată cu începerea Postului Mare, discuțiile s-au îndreptat spre Sfintele Taine, fiind abordate, pe rând, Botezul și Mirungerea – invitat pr. Mihai Zvorâște, Spovedania – invitat pr. Dumitru Carp și Împărtășania – invitat pr. Alin Preotu.

Comentarii Facebook


Știri recente