Întâlnire duhovnicească în Parohia Poienița-Vânători din Protopopiatul Pașcani

În Parohia Poienița-Vânători din Protopopiatul Pașcani, așezată pe malul stâng al Siretului, a avut loc duminică, 17 iulie, o întâlnire duhovnicească. Pe un podium special amenajat a fost oficiată slujba Vecerniei, care a fost urmată de citirea mai multor rugăciuni de dezlegare și binecuvântare.

Părintele Pavel Postolachi, protopop al Protopopiatului Pașcani a rostit un cuvânt de învățătură legat de semnificația Duminicii a V-a după Rusalii, explicând credincioșilor că drumul către biserică este cel prin care se dobândește liniștea și pacea. Cu acest prilej, au fost aduse de la parohia Stolniceni-Prăjescu, aflată în același protopopiat, o raclă ce adăpostește fragmente din moaștele a zece sfinți ai Bisericii noastre.

„Atmosfera a fost foarte frumoasă pentru că biserica din parohia Poenița este așezată ca într-o adevărată poiană. La această slujbă au participat în jur de 500 de credincioși. Ne-am propus ca anul viitor la această întâlnire duhovnicească să avem un program special dedicat tinerilor din zonă. Astfel, dorim să le oferim posibilitatea de a se ruga împreună și de a-și împărtăși bucuriile duhovnicești ale tinereții. Oamenii au plecat cu bucuria în suflet că sub streașina bisericii sufletul se simte împăcat pentru că se întâlnește cu Dumnezeu”, a relatat pr. protopop Pavel Postolachi.

Inițiativa organizării acestei întâlniri duhovnicești de dinaintea postului Adormirii Maicii Domnului a avut-o acum trei ani părintele paroh Marius Ionuț Tabarcea, care a dorit să adune preoții și credincioșii din toate satele învecinate pentru a se ruga împreună.

Comentarii Facebook


Știri recente