Întâlnire duhovnicească cu liceenii ploieșteni

Urmare a unei bune colaborări între Protopopiatul Ploiești și instituțiile de învățământ preuniversitar din municipiu, în această perioadă au loc întâlniri cu tinerii liceeni, în cadrul cărora sunt dezbătute diverse teme religioase. Cel de-al treilea popas duhovnicesc, după Colegiul „Mihai Viteazul” și Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” a avut loc la colegiul Economic „Virgil Madgearu”. din Ploiești.

Părintele Protoiereu Ștefan L. Mușat de la Protoieria Ploiești a precizat pentru TRINITAS TV: „Începând cu anul 2010 mi-am propus să răspund invitației tuturor liceelor din Ploiești pentru ca în cadrul orelor de religie să pot avea discuții duhovnicești cu tinerii din aceste licee care trebuie să recunosc că au multă nevoie de discuții duhovnicești. Anul acest fiind anul dedicat Tainei Cununiei și Tainei Sfântului Botez mi-am propus să le vorbesc atât despre aceste două sfinte taine cât și despre alte aspecte legate de viață”.

În cadrul expunerii a avut loc și o proiecție de film prin care au fost descrise cinci păcate ale lumii contemporane care atentează la darul vieții: fumatul, drogul, avortul, eutanasia și sinuciderea.

Cu acest prilej s-a răspuns și la întrebările pe care le-au adresat elevii, atât privitoare la tema expusă, cât și la alte probleme de actualitate.

Comentarii Facebook


Știri recente