Întâlnire de lucru pe teme sociale în Arhiepiscopia Craiovei

Sala de festivități a Arhiepiscopiei Craiovei a găzduit luni, 15 noiembrie, o întâlnire de lucru pe tema ‘Servicii sociale în cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia. Evenimentul a reunit un număr de 50 de specialiști implicați în activități social-filantropice și misionare, în marea lor majoritate preoți și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul social din județele Dolj și Gorj.

În deschidere, Maria Ilea, expert în servicii sociale, a prezentat un raport de analiză asupra capacității Arhiepiscopiei Craiovei de a furniza servicii sociale în județele Dolj și Gorj. De asemenea, părintele Adrian Stănulică, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei și director al Asociației Vasiliada, a vorbit despre importanța acestui proiect.

Întâlnirea de lucru de la Craiova se înscrie în activitățile proiectului ‘Rețea teritorială de furnizori creștini de servicii sociale – Parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale’, implementat de ‘Organizația Internațională pentru Caritate Creștin-Ortodoxă’ (IOCC România), în parteneriat cu Patriarhia Română și Federația Filantropia și cofinanțat de Fondul Social Europen (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul prevede înființarea de centre de incluziune socială în opt județe ale țării, care vor oferi servicii specializate în consiliere și formare profesională, asistență socială și asistență psihologică pentru circa 4.210 persoane, selectate în urma unor anchete sociale. Grupurile-țintă vizate sunt: familiile monoparentale, persoanele cu dizabilități, tinerii peste 18 ani care au părăsit sau care urmează să părăsească sistemul instituționalizat de protecție a copilului, persoane de etnie romă, persoane afectate de boli care le influențează viața profesională și socială (HIV-SIDA, cancer etc.), persoane care au fost în detenție și alte grupuri vulnerabile.

Comentarii Facebook


Știri recente