Întâlnire de lucru la Protopopiatul Lipova

În data de 15 martie 2012 a avut loc la sediul Protopopiatului Ortodox Român Lipova, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, o întâlnire de lucru a echipei Centrului de Incluziune Socială a Arhiepiscopiei Aradului cu preoții din protopopiat certificați ca manageri de proiect în urma cursurilor de formare profesională din primul an de derulare a proiectului „Implicarea clerului și a membrilor comunităților parohiale ortodoxe în dezvoltarea de proiecte sociale la nivelul Mitropoliei Banatului și Arhiepiscopiei Alba Iuliei”. Au fost prezentate principalelor oportunități din parohiile implicate în vederea scrierii de proiecte în folosul respectivelor comunități, precum și în vederea derulării activităților de asistență socială pentru persoanele din categorii vulnerabile, după cum ne-a menționat Pr Mircea Bupte.

În cadrul întâlnirii au fost identificate nevoile și problemele sociale existente la nivelul parohiilor din protopopiatul Lipova, conturându-se câteva soluții pentru a putea veni în sprijinul comunităților parohiale. Pentru susținerea activităților social-filantropice vor fi încheiate parteneriate între parohii învecinate și consiliile locale, în vederea demarării unui serviciu social de asistență socială la domiciliu (asigurarea unei mese calde) pentru bătrânii singuri și aflați în nevoie .

O dorință comună a fost aceea ca lucrarea socială în cadrul eparhiilor să se desfășoare și cu sprijinul asociațiilor și fundațiilor existente sau care urmează a fi înființate.

Proiectul „IMPLICAREA CLERULUI ȘI A MEMBRILOR COMUNITĂȚILOR PAROHIALE ORTODOXE ÎN DEZVOLTAREA DE PROIECTE SOCIALE LA NIVELUL MITROPOLIEI BANATULUI ȘI ARHIEPISCOPIEI ALBA IULIEI”, este cofinanțat din Fondul Social European prin „Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013”, Axa prioritară: 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție: 6.2 „Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii”.

Proiectul este implementat de Arhiepiscopia Aradului, având ca parteneri Arhiepiscopia Timișoarei, Episcopia Caransebeșului, Episcopia Devei si Hunedoarei și Asociația Filantropia Alba Iulia.

Comentarii Facebook


Știri recente