Întâlnire de lucru a responsabililor cu activitatea catehetică în Arhiepiscopia Timișoarei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, marți, 4 octombrie, începând cu ora 10:00, la Centrul eparhial din Timișoara, a avut loc întâlnirea responsabililor la nivel de protopopiat cu activitatea catehetică, informează mitropolia-banatului.ro. Moderatorul întâlnirii a fost pr. Sorin Lungoci, consilier la Centrul eparhial.

Scopul ședinței a fost intensificarea activităților catehetice în cadrul parohiilor din cuprinsul celor șase protopopiate ale eparhiei.

Ordinea de zi a cuprins o scurtă analiză a activității catehetice desfășurate prin programele inițiate de Patriarhia Română, ” Hristos împărtășit copiilor” și ” Alege școala”, totodată fiind prezentat și proiectul „Calea” destinat catehizării adulților. Acesta are drept scop integrarea familiilor în comunitatea ecclesială și este format dintr-un curs al Institutului de Studii Creștin – Ortodoxe de la Cambridge.

În același timp, a fost prezentat și conceptul unui nou concurs pe teme religioase la nivel județean, axat pe parteneriatul Biserică-școală, precum și o scurtă informare privind modul de organizare a concursului dedicat Tainei Sfântului Maslu, ce se va desfășura la nivel național în anul 2012

Comentarii Facebook


Știri recente