Intalnire de lucru a preotilor de caritate din Arhiepiscopia Iasilor

La Capela Spitalului Clinic Militar din Iasi a avut loc astazi intalnirea de lucru periodica a preotilor de caritate din Arhiepiscopia Iasilor.

In cadrul acestei intruniri au fost discutate Rapoartele de activitate ale preotilor de caritate si au fost prezentati noii membri desemnati de Consiliul Eparhial.

De asemenea, a fost prezent un referat pe tema ‘Mijloace si metode pastorale practice folosite in pastoratia persoanelor aflate in pragul savarsirii avortului’.

Mai multe amanunte despre cum s-a desfasurat prima parte a intrunirii ne-a spus Parintele Mihail Prodan: ‘Dupa deschiderea intrunirii de lucru a preotilor de caritatea din Arhiepiscopia Iasilor printr-o Rugaciune, Parintele Narcis Axinte – Inspector pentru asistenta religioasa din Arhiepiscopia Iasilor a prezentat parintilor participanti sinteza activitatilor social-caritative desfasurate de preotii de caritate in anul 2004, sinteza care a fost prezentata si in cadrul lucrarilor Adunarii Eparhiale din luna februarie a.c.. Referitor la tema propusa spre dezbatere, Parintele Mihail Popescu – preot de caritate la Spitalul Municipal Piatra Neamt a sustinut un referat in legatura cu problema avortului, insistand pe constientizarea parametrilor reali si a consecintelor savarsirii acestui pacat. Parintele Mihail Popescu a impartit parintilor participanti si o brosura intitulata ‘Avortul si contraceptia’.’

Parintele Mihail Prodan ne-a spus ca tot in cadrul intrunirii de astazi au fost prezentati noii preoti de caritate alesi de Consiliul Eparhial: ‘In cadrul parintilor de caritate, avem si 2 colegi: Parintele Danut Damaschin – numit preot de caritate la Spitalul Clinic de Obstretica si Ginecologie Cuza-Voda din Iasi si Parintele Catalin Mardare – numit preot misionar de caritate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase ‘Sfanta Parascheva’ Iasi. Totodata, preotii de caritate au prezentat rapoartele de activitate pe Semestrul I al anului 2005 si s-au discutat planurile de viitor referitoare la locasurile de cult si capelele care se vor sfinti in acest an.’

Comentarii Facebook


Știri recente