Întâlnire de informare pentru persoanele cu dizabilități cu tema: „Pași spre angajare”

Asociația Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a organizat, astăzi, 30 septembrie 2008, de la ora 10.00, la sediul Casei de Cultură Traian Demetrescu Craiova (str. Traian Demetrescu, nr. 31), o întâlnire de informare pentru persoanele cu dizabilități cu tema: „Pași spre angajare”.

Întâlnirea a avut ca scop promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități prin infomarea și conștientizarea angajatorilor cu privire la combaterea discriminării și la facilitățile create de angajarea unei persoane cu dizabilități.

Asociația Vasiliada consideră că integrarea în muncă a persoanelor cu dizabilități este principala metodă de intervenție în procesul de integrare socială a acestora, iar responsabilitatea acestui demers revine tuturor actorilor sociali din comunitate.

La întâlnire au participat atât reprezentanți ai mediului economic din Craiova, cât și persoane cu dizabilități aflate în căutarea unui loc de muncă.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Centrul de Informare și Consiliere pentru Persoanele cu dizabilități „Sfânta Ecaterina”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul PHARE 2006 – Coeziune Economică și Socială: Dezvoltarea Resurselor Umane.

Scopul proiectului îl constituie sprijinirea includerii sociale a 80 de persoane cu dizabilități ( fizice, deficiențe auditive și neurologice), prin organizarea a 5 sesiuni de informare pe parcursul a 12 luni cu privire la furnizarea de servicii sociale, informații privind piața muncii, structura locală a calificărilor, numărul și structura locurilor vacante precum și condițiile pentru ocupare.

Partenerii Asociației în implemetarea acestui proiect sunt Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj și Asociația Patronatul Regional Oltenia.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…