Întâlnire de evaluare și planificare a activităților în cadrul Proiectului FORTE

Membrii echipei proiectului „FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social” au participat luni, 29 octombrie 2012, la o întâlnire extinsă de evaluare și planificare a activităților derulate în cadrul proiectului. Întâlnirea a avut loc în cadrul noului Centru de Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” al Patriarhiei Române, informează Ziarul Lumina.

Lucrările au debutat cu o prezentare a situației proiectului în momentul de față, făcută de pr. consilier patriarhal Dorel Nicolae Moțoc, manager al proiectului și secretar general al Federației Filantropia, și de către directorul executiv al federației, diac. Cosmin Grigorescu. După o scurtă pauză, participanții au continuat discuția împărțiți în patru grupuri de lucru, abordând teme precum: situația financiară actuală, modalități de realizare a sustenabilității proiectului, stadiul procesului de planificare strategică, cursurile de formare ce vor avea loc în cadrul centrului în perioada următoare. „A fost o întâlnire necesară din punct de vedere al evaluării activităților derulate în ultima jumătate de an, de evaluare a stadiului de implementare a acestor activități și de planificare a pașilor următori. Al treilea an de proiect, în care tocmai am intrat, va fi axat pe dezvoltarea planificării strategice, planificare operațională și perfecționare, cursuri, activități de asistență tehnică, activități de tip folow-up care se fac în teren atât cu angajații centrelor de resurse, cât și cu angajații eparhiilor, care participă la cursuri”, a declarat pr. consilier Dorel Nicolae Moțoc.

La întâlnire, alături de echipa de management a proiectului, au fost prezenți toți membrii echipelor FORTE din cele nouă eparhii implicate în proiect. „Orice întâlnire de evaluare și planificare aduce în față experiențele fiecărei echipe locale din ultimele patru-cinci luni. Tot acest schimb de experiență, care se face la mesele de lucru, valorifică posibilitățile și soluțiile găsite de unele dintre echipe, oferindu-le alternative celorlalte echipe care au avut mai puține șanse în realizarea unor activități. De asemenea, în cadrul întâlnirii, am evaluat și analizat în ce măsură centrele de resurse din cele nouă eparhii au realizat ceea ce și-au propus să facă până la momentul de față. Am căutat să identificăm care au fost acele etape mai ușor de realizat sau care au fost piedicile pe care le-au înregistrat, tocmai pentru ca și ceilalți să câștige din experiența deja acumulată și astfel să poată reflecta mult mai bine toată multitudinea de probleme la care poate răspunde activitatea din proiectul FORTE”, a mai spus pr. Dorel Nicolae Moțoc.

Comentarii Facebook


Știri recente