Întâlnire de 30 de ani la Sibiu

Absolvenții promoției 1977-1981 a Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu s-au reîntâlnit în cetatea transilvană după 30 de ani de la terminarea cursurilor de licență. Întâlnirea a debutat în capela facultății, unde s-au oficiat o slujbă de Parastas pentru profesorii și absolvenții trecuți la Domnul și o slujbă de Te Deum. Au fost prezenți Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, profesorii pr. acad. dr. Mircea Păcurariu, arhid. prof. dr. Constantin Voicu și pr. prof. dr. Dumitru Abrudan.

Un cuvântul de bun venit a fost rostit de arhid. prof. dr. Constantin Voicu, iar IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit absolvenților despre importanța unor astfel de reîntâlniri în viața unui teolog.

‘V-am primit cu brațele deschise și ne-am bucurat de regăsirea noastră.

Ne bucurăm că ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să fiți aici, în această capelă minunată, unde fiecare dintre noi a învățat ceva și de fiecare dată când venim aici ne reîncărcăm spiritual, amintindu-ne de vremea studenției’, a spus IPS Mitropolit Laurențiu după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Transilvania.

Catalogul absolvenților

În Aula ‘Ioan Mețianu’ a facultății sibiene a urmat strigarea catalogului, prilej pentru fiecare absolvent de a-și prezenta realizările pe plan profesional și familial și de a depăna amintiri din studenție. Nu au lipsit de la această oră de curs festiv IPS Mitropolit Laurențiu și profesorii amintiți mai sus. Întâlnirea s-a încheiat cu agapa frățească și cu dorința ca la întâlnirea de 40 de ani să se împărtășească și mai multe realizări pe toate planurile.

Din promoția 1977-1981 fac parte pr. prof. dr. Ioan Sauca, directorul Institutului Ecumenic de la Bossey, Elveția, pr. Nicolae Dascălu, directorul Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române, pr. prof. dr. Nicolae Chifăr, profesor la Facultatea de Teologie din Sibiu, precum și protopopi, preoți parohi și misionari în diaspora și în străinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente