Întâlnire cu tinerii pe tema „Despre valoare și nonvaloare – mesajul creștin al filmului”, în parohia Vorona – Centru, Protopopiatul Botoșani

La Așezământul „Sf. Nicolae” din parohia „Sf. Împ. Constantin și Elena”, Vorona – Centru, Protopopiatul Botoșani, a avut loc miercuri, 12 august 2009, o întâlnire cu tinerii pe tema „Despre valoare și nonvaloare – mesajul creștin al filmului”. Întâlnirea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Întrunirea tinerilor din parohia „Sf. Împ. Constantin și Elena”, cu tema „Despre valoare și nonvaloare – mesajul creștin al filmului”, a fost coordonată de ierom. Nicodim Petre, secretar al Cabinetului mitropolitului. Activitatea a început cu o rugăciune, după care a fost vizionat filmul „Dangerous Minds” (Minți Periculoase), în regia lui John Smith, urmând ca, mai apoi, să aibă loc discuții cu tinerii despre tema întrunirii. „Participanții au înțeles faptul că este deosebit de important să percepem modul de a fi al celor din jur și, totodată, cât de necesară este implicarea lor activă în viața comunității din care fac parte și conștientizarea capacității de a alege a fiecăruia, a alegerii dintre bine și rău. Părintele a vorbit și despre importanța trăirii autentice în Ortodoxie, despre importanța credinței și a lucrării în Ortodoxie. De asemenea, părintele Nicodim a recomandat vizionarea și altor filme în cadrul viitoarelor întâlniri”, a spus pr. Cristian Ștefan, inițiatorul întâlnirii și parohul Bisericii „Sf. Împ. Constantin și Elena”, Vorona – Centru.

A urmat jocul „Pătratele cooperante”, în cadrul căruia adolescenții au pus în practică ceea ce au văzut în film, a trebuit să se implice și să-i ajute pe cei din jurul lor. Activitatea s-a încheiat cu o rugăciune de mulțumire adusă Maicii Domnului, tinerii fiind deosebit de impresionați pentru că au participat la o astfel de întrunire. „Participanții au fost cei care s-au implicat în organizarea acestei întâlniri prin faptul că au adus aparatura necesară vizionării filmului, lansând invitația și altor tineri să se implice. În total, s-au adunat în jur de 30 de tineri de vârste diferite, de la clasa a X-a până la absolvenți de facultate. Având în vedere că în perioada verii tinerii au mai mult timp liber, am considerat că ar fi potrivit să îi adunăm în jurul unei activități la biserică. Proiectele noastre vor continua și în perioada următoare, când vom organiza un scurt pelerinaj, de două zile, la Mănăstirea Balș”, a mai spus. pr. Cristian Ștefan.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente