Întâlnire cu tinerii, organizată de Biroul pentru catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei

În Arhiepiscopia Craiovei continuă seria întâlnirilor cu tinerii organizate de către Biroul de învățământ, activități cu tineretul și catehizare. Astfel, astăzi, 21 ianuarie 2009, un grup de 50 de tinerii din Parohia Amărăștii de Jos, Protoieria Craiova Sud, s-au întâlnit cu reprezentanții Arhiepiscopiei Craiovei, respectiv cu inspectorii eparhiali Marcel Răduț Seliște și Alin Terteci.

La întâlnire au mai participat părintele protopop Florin Bonea, părintele Gabriel Grosu, responsabil cu activitatea de catehizare parohială la Protoieria Craiova Sud, preoții Dorin Nițescu și Aurel Florea de la Parohia Amărăștii de Jos, profesorii de religie Marinela Belciug și Mircea Radu, precum și Elena Cărășel, directoarea școlii din localitate.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat Proiectul „Hristos împărtășit copiilor” și modalitățile de implementare a acestuia la nivelul parohiei, punându-se accent îndeosebi pe importanța colaborării dintre preot și profesorul de religie în derularea cu succes a acestuia. De asemenea, s-a pus accent pe importanța ce trebuie acordată catehezei duminicale, ca o continuare a orei de religie, prin întărirea și perfecționarea cunoștințelor de religie dobândite.

Au fost aduse la cunoștința tinerilor și detalii referitoare la organizarea în cursul acestui an a Conferinței tinerilor creștini ortodocși din Oltenia, tinerii manifestând interes pentru acest gen de întâlniri. Printre propunerile făcute astăzi, amintim pe cea care prevede dezvoltarea unui parteneriat educațional între Școala din Amărăștii de Jos și Mitropolia Olteniei.

Sursa: Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei

Comentarii Facebook


Știri recente