Întâlnire cu tinerii la Parohia Delea Nouă, București

În Duminica a patra după Rusalii, corul de copii și tineri „Symbol” al Patriarhiei Române va da răspunsurile la slujba Sfintei Liturghii, la Biserica Delea Nouă din București. Cu acest prilej, membrii Consiliului și Comitetului Parohial vor organiza o întâlnire dedicată tinerilor din parohie. De asemenea, la slujba Sfintei Liturghii vor asista mai multe familii de belgieni din regiunea orașului Bruxelles, aflate într-un pelerinaj în România.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele prof. dr. Jean Lupu, dirijorul corului „Symbol” al Patriarhiei Române: „Duminica aceasta vom avea o activitate mai deosebită, deoarece vom da răspuns la Sfânta Liturghie la Biserica Delea Nouă având ca invitați o delegație din Belgia. Sunt opt belgieni care au făcut turul României, fiind încântați de ceea ce au văzut și în plus le oferim această surpriză. I-am invitat la slujba Sfintei Liturghii fără să le spunem că răspunsurile vor fi date chiar de corul ‘Symbol’, corul pe care îl cunosc de mai multă vreme, ei fiind gazdele noastre atunci când mergem în Belgia”.

Referitor la oaspeții belgieni, părintele arhidiacon Jean Lupu, dirijorul corului „Symbol” a arătat că aceștia nu au ascultat niciodată o Sfântă Liturghie Ortodoxă de la „binecuvântarea inițială la aminul final”, și cu siguranță „vor fi mișcați, cutremurați de frumusețea Liturghiei Ortodoxe, mai ales când ea este cântată de copii”, informează Radio TRINITAS.

„Duminica trecută am fost la Biserica ‘Sfântul Ilie’ – Gorgani și am dat răspuns la Sfânta Liturghie. Cu două duminici în urmă am fost la Grădina Icoanei și am dat răspuns la Sfânta Liturghie. Săptămâna aceasta corul ‘Symbol’ a fost și va fi și săptămâna viitoare într-o activitate aparte. Am organizat cursuri de înot pentru a le dezvolta capacitatea toracică”, a mai adăugat părintele prof. dr. Jean Lupu.

Comentarii Facebook


Știri recente