Întâlnire cu tinerii la Ivancea

Luni, 21 iulie 2014, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului împreună cu PC părinte Vlad Mihăilă, consilier al Mitropoliei Basarabiei au avut o întâlnite cu tinerii din „Tabăra de Spiritualitate Ortodoxă „APĂ DIN PIATRĂ”. După cum aflăm de la Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei, întâlnirea a avut loc la Centrul de Instruire și Agrement „Moldtelecom” din Ivancea, Orhei. Tabăra este organizată de Asociația de Spiritualitate și Cultură Românească „UNITATE” și unde participă tinerii din parohiile Mitropoliei Basarabiei. Tema discuției a fost: „Tinerețea- temelia credinței”. Tinerii au avut ocazia să audă mărturisirile vorbitorilor cum și cine le-a altoit credința în Dumnezeu, ce a însemnat să mărturisești credința în vremuri de prigoană a Bisericii și de interzicere a oricăror forme de manifestare religioasă și de ce este bine să descoperi pe Dumnezeu din tinerețe.

PS Antonie și-a amintit de primele îndemnuri ale mamei sale, pe nume Teodora, de a merge la biserică, de a respecta postul și de a se împărtăși cu Sfintele Taine după rânduiala creștină, subliniind, între altele: „Mama mea, odihneasc-o Bunul Dumnezeu în lăcașele Sale pline de lumină, este pentru mine cea mai mare învățătoare, pentru că m-a învățat să fiu creștin. Ea a fost cea care, în acele timpuri de prigoană a tot ce era creștinesc, a ținut aprinsă candela credinței în familia noastră. Ei îi datorez tot ce s-a întâmplat pe plan religios cu mine. De aceea, zic ferice de copiii care au mame creștine. Este cea mai mare comoară să ai o mamă cu credință în Dumnezeu”.

Părintele Vlad a vorbit și el despre felul cum tatăl său Lazăr îi învăța de mici să se străduiască să facă numai bine. „Să faceți bune, că rău are cine”, era îndemnul pe care îl repeta des tatăl părintelui, dorind să-și crească pe cei opt copiii ai săi oameni buni, cu frică de Dumnezeu și cu dragoste față de cei nevoiași.

Vorbitorii s-au referit și la provocările moderne din viața tinerilor, pe care i-a îndemnat părintește să le treacă cu înțelepciune, răbdare și credință în ajutorul lui Dumnezeu.

În parte a doua a întâlnirii, tinerii au avut ocazia să primească răspunsuri la întrebări pe diferite teme religioase. Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă duhovnicească, unde tinerii au aflat răspunsuri la diferite întrebări care îi frământă.

La organizarea Taberei „APĂ DIN PIATRĂ” au contribuit Centrul Creștin Misionar Ortodox din Statele Unite și Departamentul Politici Pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Comentarii Facebook


Știri recente