Întâlnire cu tinerii în Arhiepiscopia Craiovei

Biroul catehetic al Arhiepiscopiei Craiovei a derulat miercuri, 13 mai 2009, o amplă întâlnire cu tinerii în localitatea Caraula, jud. Dolj, acțiune care face parte din proiectul «Hristos împărtășit copiilor».Tema întâlnirii a fost insemnatatea voluntariatul in parohie, ca punct de plecare fiind pilda samarineanului milostiv.

La întâlnire au participat peste 100 de tineri de la Școala Generală cu clasele I-VIII din localitate, autorități locale, preoți. Din partea Arhiepiscopiei Craiovei au participat Dl. Inspector eparhial Alin Terteci și Pr. Diacon Bogdan Ilin de la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Gheorghe Vechi” din Craiova. De asemenea au fost prezenți: Pr. Protoiereu Cornel Pârvu, Protoieria Băilești, Pr. Gavrilă Costel, responsabil cu catehizarea parohială în cadrul protoieriei Băilești, Pr. Cioacă Gabriel, Pr. Radu Șapcă, conslujitor la această parohie. Participanții au dovedit receptivitate la inițiativa reprezentanților Bisericii și s-au angajat în sprijinirea proiectelor viitoare.

Întâlnirile cu tinerii organizate de Biroul catehetic au ca scop stabilirea unor puncte de reper în relația dintre Biserică, Școală, Societate, vehicularea și propensarea valorilor comune, stabilirea unor punți de legătură între activitatea didactică desfășurată la ora de Religie și misiunea Bisericii. Păstrarea competențelor instituționale nu împiedică dezvoltarea unor ample proiecte de întrajutorare, filantropie creștină, spirit civic, acțiuni menite să formeze și dezvolte conștiința creștină a tinerilor.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente