Întâlnire cu tema Taina Sfântului Mir, la Biserica Sfântul Nicolae-Brândușa din Craiova

Biserica „Sfântul Nicolae” – Brândușa din Craiova va găzdui sâmbătă, 25 august, de la ora 18.45, o întâlnire cu enoriașii, în cadrul căreia se va aborda tema „Taina Sfântului Mir”. Evenimentul face parte din seria de întâlniri organizate în cadrul proiectului „Calea credinței”, care a debutat în data de 5 mai, la inițiativa părintelui paroh Gabriel Sorescu.

Întrunirile se înscriu într-un program de catehizare și au o tematică aleasă la propunerea credincioșilor, după cum ne-a menționat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Este vorba de un program de catehizare care începe după slujba Vecerniei, prin care încercăm să îi facem pe credincioși să pătrundă tainele credinței creștine într-un mod cât se poate de liber și de deschis”, a precizat preotul Gabriel Sorescu.

Părintele a adăugat că proiectul include și metode non – formale de educație religioasă, precum prezentările temelor pe suporturi audio și video.

„Prezentările sunt însoțite de aplicarea unor metode și tehnici de educație non – formală, educație alternativă. Căutăm să-i stimulăm pe credincioși să își spună părerea asupra unor subiecte legate de credință, să dialogăm cât mai mult iar apoi noi, preoții, să fixăm aceste cunoștințe, prezentând opinia dogmatică a Bisericii Ortodoxe Române”, a completat părintele Gabriel Sorescu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…