Întâlnire cu preoții misionari din Arhiepiscopia Craiovei

Preoții misionari, angajați ai instituțiilor bugetare din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei, au fost primiți miercuri, 19 ianuarie, de Înalt Preasfințitul Irineu la Centrul Eparhial, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia. Întâlnirea a fost deschisă de părintele Adrian Stănulică, consilier pe probleme sociale în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, care a prezentat ordinea de zi. De asemenea, părintele Ilie Marinescu, preot misionar la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Craiova, a susținut un referat cu tema ‘Rolul preotului misionar și activitatea sa în Biserică’.

În cuvântul său, IPS Irineu a lămurit importanța prezenței și necesitatea slujirii preotului în instituțiile statului român: ‘Am considerat necesară această întâlnire pentru ca fiecare dintre noi să ne împărtășim din experiența celuilalt și invers. Este foarte important ca lucrarea dumneavoastră să se desfășoare, pe de o parte, în bune condiții și, pe de altă parte, să aibă eficiență. Aveți o vocație pentru misiunea cu care ați fost încredințați și este foarte important ca această vocație să se desăvârșească în parametri optimi. Cu acest prilej vom putea analiza problemele cu care vă confruntați pentru a găsi împreună soluțiile cele mai potrivite în vederea îmbunătățirii apostolatului pe care îl duceți în mijlocul acestor instituții. Misiunea pe care o aveți este strâns legată de nevoile credincioșilor ortodocși.

De aceea, cu toții trebuie să înțeleagă că activitatea dumneavoastră este una nobilă, izvorâtă din vocație, care vine în sprijinul celor în suferință, a celor închiși sau a celor care luptă pentru demnitatea intereselor naționale’. La final, preoții prezenți au primit din partea Arhiepiscopiei Craiovei mai multe calendare în vederea susținerii activităților misionare.

Comentarii Facebook


Știri recente