Întâlnire cu preoții din Protopopiatul Făget

În sala de ședințe a Protopopiatului din Făget s-a desfășurat marți, 8 februarie 2011, prima întâlnire lunară cu preoții din acest an. În cadrul ședinței, din încredințarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, a fost prezent în mijlocul preoților și Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, alături de pr. Bujor Păcurar, protopopul Făgetului, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Banat.

Întâlnirea a debutat cu un moment de rugăciune, iar în cadrul lucrărilor ședinței a fost adusă în discuție tematica catehezelor duminicale pe anul 2011, referitoare la Taina Sfântului Botez și a Sfintei Cununii, întrucât anul acesta a fost declarat ca an omagial al celor două Taine în Patriarhia Română. Pe lângă acestea, părintele protopop a prezentat preoților ultimele decizii ale Consiliului Eparhial și ale Adunării Eparhiale, structurate pe domeniile de activitate bisericesc, cultural, social, economic și patrimoniu.

De asemenea, au avut loc discuții cu privire la misiunea pe care o are fiecare preot în parohia pe care o păstorește și de care răspunde înaintea lui Dumnezeu, având în vedere că misiunea fiecărui slujitor este aceea de a propovădui cu timp și fără timp cuvântul lui Dumnezeu. S-a insistat asupra respectării programului catehetic ‘Hristos împărtășit copiilor’ și găsirea de noi modalități pentru atragerea și implicarea tinerilor în viața Bisericii. Totodată, s-a menționat și proiectul ‘Alege școala!’, precum și utilitatea acestuia în prevenirea abandonului școlar.

Preasfinția Sa a menționat că, în vremurile actuale, misiunea principală pe care preoții o au este de a sluji Lui Dumnezeu și semenilor în mijlocul cărora își desfășoară activitatea, conștientizând fiecare importanța acestei slujiri.

Pe lângă îndemnurile adresate preoților, Preasfinția Sa a ținut să aprecieze și activitatea preoților din Protopopiatul Făget, pe care, în ziua de 29 ianuarie, i-a vizitat la parohiile lor.

Vizita Preasfinției Sale la sediul Protopopiatului Făget a creat un prilej de bucurie pentru preoții adunați la ședința lunară, unde au avut ocazia de a purta discuții concrete cu privire la greutățile și problemele pe care fiecare le întâmpină în parohia sa. Astfel de întâlniri au loc în toate cele șase protopopiate ale eparhiei noastre, în fiecare lună, cu scopul de a-i determina pe slujitorii altarelor să fie mai activi și implicați în misiunea pe care o au de îndeplinit. Astăzi, 10 februarie, Preasfințitul Paisie Lugojanul va fi prezent în mijlocul preoților din Protopopiatul Lugoj.

Comentarii Facebook


Știri recente