Întâlnire catehetică în parohia „Înălțarea Domnului” din Târgu Jiu

Reprezentanții Biroului de Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei au organizat, în Duminica a treia după Paști, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Irineu, Mitropolitul Olteniei, o vizită catehetică în Parohia ‘Înălțarea Domnului’ din municipiul Târgu Jiu. La această vizită a participat și părintele protopop Ion Tomescu de la Protoieria Târgu Jiu Sud.

Părintele Gheorghe Ionașcu, de la Parohia ‘Înălțarea Domnului’, a susținut lecția intitulată ‘O întâlnire pe malul mării’, din cadrul proiectului ‘Hristos împărtășit copiilor’, la care au participat peste 20 de copii. Tot cu acest prilej, au fost desemnați și câștigătorii concursului de retorică, ‘Crezul meu’, faza pe protopopiat, informează „Ziarul Lumina”.

„La Parohia ‘Înălțarea Domnului’ desfășurăm de aproape trei ani, în mod neîntrerupt, programul ‘Hristos împărtășit copiilor’, dar și numeroase activități catehetice cu tinerii. Astăzi am definitivat și câștigătorii Concursului de retorică, ‘Crezul meu’, inițiat de Patriarhia Română, la care am avut șase concurenți. Competiția a fost strânsă și cu greu ne-am putut hotărî asupra câștigătorului. Cu toții au avut lucrări foarte bune, dar mai departe nu trebuie să meargă decât unul singur. Cea mai bună lucrare a fost a domnișoarei Liao Jennifer, elev în clasa a IV-a la Școala Generală ‘Gheorghe Tătărăscu’ din Târgu Jiu. Îi urăm succes la faza următoare și-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i înmulțească darul”, a declarat părintele protoiereu Ion Tomescu.

La final, copiii, coordonați de doamna învățător Dumitra Groza, de la Școala Generală ‘Pompiliu Marcea’, au susținut un scurt program de cântec religios în cinstea Sfintelor Sărbători Pascale.

Comentarii Facebook


Știri recente