Întâlnire catehetică în parohia doljeană Rasnic

Parohiile doljene Rasnic, Cernătești și Țiu au organizat joi, 25 august, o lecție de cateheză demonstrativă pentru 40 de copii și tineri implicați în proiectul ‘Hristos împărtășit copiilor’. Activitatea a avut loc în curtea Bisericii ‘Sfântul Gheorghe’ din Rasnic și a fost mediată de părintele paroh Marius Preda, potrivit „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia.

Printre parohiile din județul Dolj care promovează activitățile cu tinerii, mai ales în cadrul proiectelor implementate de Patriarhia Română (‘Hristos împărtășit copiilor’ sau ‘Alege școala!’), Rasnic, Cernătești, Predești sau Țiu ocupă un loc de frunte. În programul acestora, lecțiile de catehizare și activitățile organizate în scopul promovării valorilor creștine în rândul elevilor sau studenților au devenit deja o obișnuință. Astăzi, peste 40 de copii și tineri din Parohiile Rasnic, Cernătești și Țiu au luat parte la lecția de catehizare cu tema: ‘Hristos dătătorul de viață nouă’, predată de părintele Marius Preda. Evenimentul a fost susținut de Organizația de caritate World Vision România, reprezentată de Codruța Stoica, inspector pe probleme educative în cadrul ONG-ului.

Lecția de cateheză a debutat prin lecturarea pericopei evanghelice de la Ioan, cap. 5, versetele de la 1 la 15, despre vindecarea slăbănogului de la Scăldătoarea Vitezda. După explicarea textului biblic, părintele Preda a răspuns la întrebările micilor participanți. Discuțiile au fost susținute și de exemple practice, desprinse din viața liturgică a Bisericii. Spre final, tinerii au fost împărțiți în grupe de lucru pentru a aprofunda subiectul întâlnirii. Au urmat discuțiile în plen în cadrul cărora au fost aprofundate cele mai importante idei desprinse din lecție. Activitatea s-a încheiat printr-o agapă frățească, oferită de Organizația World Vision.

Scopul întâlnirii catehetice, organizată în Parohia doljeană Rasnic, a fost evidențiat de părintele Preda Marius. ‘Întâlnirea noastră a avut un pronunțat caracter practic. Am încercat să fim mai aproape de tinerii noștri și iată că prin această activitate am reușit să-i aducem laolaltă pentru a se cunoaște mai bine și pentru a colabora mai mult pe viitor. Este foarte necesar ca în Biserică fiecare mădular să-și aducă contribuția personală și să-și înmulțească talantul care i-a fost Dat.’

Copiii din parohiile Cernătești și Țiu au fost însoțiți la această lecție de preoții Vasile Dragomir și Adrian Singureanu.

Comentarii Facebook


Știri recente