Intalnire a studentilor romani, absolventi ai Institutului Ecumenic de la Bossey, la Baile Herculane

Institul Ecumenic de la Bossey impreuna cu Episcopia Caransebesului au organizat sambata la Baile Herculane, o intalnire cu teologii romani care, de-a lungul anilor, au studiat la acest institut elvetian.

Programul a inceput cu savarsirea Sfintei Liturghii la Manastirea ‘Sfanta Ana’ din localitatea Orsova si a continuat cu intalnirea propriu-zisa a fostilor studenti Bosseyeni in Sala mare a acestei manastiri.

La acest eveniment au fost prezenti: Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, care a fost profesor la Insitutul Ecumenic de la Bossey pana in 1988, Prea Sfintitul Laurentiu Streza – Episcopul Caransebesului, Prea Sfintitul Timotei Seviciu – Episcopul Aradului, Prea Sfintitul Galaction Stanga – Episcopul Alexandriei si Teleormanului.

De asemenea, dintre invitati mai mentionam pe: dl. Laurentiu Tanase – Ministrul Secretar de Stat in Ministerul Culturii si Cultelor, Prea Cuviosul Parinte Arhimandrit Varlaam Merticariu, Vicar administrativ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Prea Pucernicul Parinte Academician Dumitru Popescu – profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a sustinut o interesanta prelegere despre ‘Actiunea comuna in fata suferintei. Cooperare social-caritativa’.

Parintele Ioan Sauca – Directorul Institutului Ecumenic de la Bossey a realizat in colaborare cu dl. Gosbert Bhyamungu – profesor de Hermeneutica Biblica si cu dl. Luck Hegesweiler – manager al Institutului Ecumenic de la Bossey o ‘Scurta prezentare a Institutului Ecumenic de la Bossey si a transformarilor pe care le-a suferit in ultimul an’.

Prea Sfintitul Timotei Seviciu – Episcopul Aradului a prezentat un frumos discurs despre ‘Dimensiunea crestina a culturii europene. Dinamica identitatii in context religios pluralist’.

Parintele Dumitru Popescu – profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti a subliniat, intr-un foarte apreciat material, legatura stransa care exista intre secularizare si modul in care Biserica slaveste si marturiseste pe Hristos.

Dl. Laurentiu Tanase – Ministrul Secretar de Stat in Ministerul Culturii si Cultelor a tinut un cuvant in care a vorbit despre Secretariatul de Stat pentru Culte si Ecumenism. Totodata, excelenta sa a acordat Institutului Ecumenic de la Bossey, in numele institutiei pe care o reprezinta, Diploma de Excelenta si a avut initiativa de a organiza o Asociatie a Teologilor care au studiat la Institutul Ecumenic de la Bossey cu titlul ‘Biserici in dialog si cooperare’.

Intalnirea s-a incheiat cu un cuvant de multumire adresat tuturor celor prezenti de catre Prea Sfintitul Laurentiu Streza – Episcopul Caransebesului.

Comentarii Facebook


Știri recente