Întâlnire a reprezentanților Rețelei de Misiune Ortodoxă la Palatul Patriarhiei

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar Patriarhal, s-a întâlnit, astăzi, 1 noiembrie 2012, la Palatul Patriarhiei, cu reprezentanții Rețelei de Misiune Ortodoxă, prezenți zilele acestea la București.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre misiunea Bisericii din țările reprezentate: Albania, Bulgaria, Belarus, Finlanda, Grecia, Germania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și Rusia.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, Părintele David Pestroiu, Consilier în cadrul Sectorului învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor: „Avem ocazia să ne cunoaștem mai bine, cei care activăm în câmpul misionar al Ortodoxiei, atât în țări ortodoxe, cât și în țări unde nu a fost cunoscută tradiția ortodoxă până în prezent. Împărtășim experiență, oferim la rândul nostru din cunoștințele și realizările Bisericii Ortodoxe Române care nu sunt puține în acest domeniu. În acest sens mă gândesc nu numai la Centrul de Presă BASILICA, ci și la lucrarea misiunii românești în diaspora, la activitatea publicistică, dar și la mișcarea misionară pe care Mitropolia Moldovei și Bucovinei o desfășoară în Tanzania. Toate acestea ne îndreptățesc și pe noi credincioșii ortodocși români să sperăm într-un eveniment misionar, să ne gândim că vom putea impulsiona nu numai viața Bisericilor din care provenim, ci și activitatea concretă la nivelul comunităților locale”.

Comentarii Facebook


Știri recente