Întâlnire a preoților ce urmează cursurile pastorale și de îndrumări misionare din Arhiepiscopia Clujului

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei s-a întâlnit astăzi, 1 iulie, cu preoții care urmează cursurile pastorale și de îndrumări misionare. Întâlnirea a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și a fost precedată de Sfânta Liturghie, oficiată în capela facultății, informează Radio TRINITAS.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a îndemnat, pe cei 50 de preoți sa fie atenți la nevoile credincioșilor pe care-i păstoresc: „Preotul pe lângă faptul că îi primește pe toți creștinii oricum ar fi ei, că se roagă pentru toți, trebuie să îi iubească pe toți. Preotul trebuie să simtă, să îndrepte, să lumineze, să tămăduiască și să ușureze pe oameni cu inima sa de preot. Oamenii pot să găsească sfat, lumină, ajutor și la alții, pot să cunoască singuri drumul siluanului, dar le trebuie și inima iubitoare a preotului. Teodor Studitul spune că nimic nu este mai de preț, ca un părinte după Dumnezeu și iubitor. Deci, îi primim pe toți, ne rugăm și îi iubim pe toți, iar următoarea îndatorire este să purtăm sarcinile tuturor”.

Cursurile pastorale și de îndrumări misionare, destinate preoților au debutat luni, 27 iunie, în Mitropolia Clujului. Acestea cuprind atât prelegeri, cât și seminarii și se desfășoară timp de două săptămâni.

La final, preoții vor susține examenele de definitivat și grad în preoție.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…