Întâlnire a Înaltpreasfințitului Andrei cu studenții clujeni

Continuând o tradiție începută de vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu de colaborare cu mediul academic clujean, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a avut miercuri, 25 mai, o întâlnire cu studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca, informează radiorenasterea.ro.

Ierarhul a răspuns astfel invitației prorectorului acestei instituții, prof. univ. dr. Ioan Abrudan, adresându-le învățăceilor cuvinte duhovnicești, dar vorbindu-le și în calitate de absolvent al unei universități similare.

În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Andrei și-a amintit de anii de studenție petrecuți la Facultatea de Construcții Căi Ferate din București, studii desăvârșite în anul 1972, și le-a împărtășit studenților din experiența Înaltpreasfinției Sale: „Atunci când am intrat la această facultate, din punct de vedere spiritual, aveam convingerea pe care am avut-o și mai târziu și căreia i-am dat curs când a venit ceasul potrivit. Nu pot spune, însă, că nu mi-a fost dragă și meseria de inginer. Puținul timp cât am profesat am facut-o aici, la Cluj. Legat de sufletul omului care face management și administrație, în ultimă instanță tot la Dumnezeu ajungem și la viața noastră interioară”.

Pe lângă tema stabilită – „Managementul într-o instituție bisericească”, pe marginea căreia Mitropolitul Clujului le-a vorbit studenților de la specializarea Inginerie economică, Înaltpreasfințitul Andrei le-a adresat și sfaturi duhovnicești, cunoscut fiind faptul că ierarhul este un apropiat al tinerilor, despre care spune că sunt viitorul Bisericii.

„Înțeleptul Solomon, atunci când a scris cele trei cărți ale sale, într-un verset li se adresează direct tinerilor, socotind că le este viitorul înainte și că este de mare importanță să aibă noimă în toate. Din cele ce sunt create de Dumnezeu nimic nu ne este interzis dacă avem noimă și dacă avem în toate frică de Dumnezeu. Nu mai vorbesc de Noul Testament, unde în nenumărate locuri li se adresează tinerilor. Un tânăr poate fi exemplu pentru ceilalți tineri și lucrul acesta și-l doresc toți studenții, iar cei de la școlile tehnice sunt poate mai pragmatici. Și poate ne punem întrebarea dacă și acest aspect era în atenția Scripturilor. Este: Domnul Hristos îi atenționa pe ascultătorii Lui că toate lucrurile au o finalitate și pentru a fi un final fericit, trebuie să ai simț managerial”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente