Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a primit titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Caransebeș”

În Sala de festivități „1 decembrie 1918” a Primăriei din Caransebeș a avut loc ieri, 12 septembrie, ceremonia decernării titlului de ‘Cetățean de onoare al municipiului Caransebeș’, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, informează TRINITAS TV.

După festivitate, Preafericirea Sa le-a mulțumit autorităților locale și celor prezenți pentru primirea distincției: „Este vorba de un moment care trece dincolo de protocol și anume, o revenire în patria natală, într-o zonă în care istoria credinței și istoria culturii s-au îmbinat armonios. Noi exprimăm recunoștință pentru gestul dumneavoastră și pentru faptul că ați dorit să confirmați această legătură pe care o avem cu Banatul în general și cu Caransebeșul acum, prin sfințirea noii Catedrale. Vedem aici o matematică a Duhului Sfânt care dă încărcătură zilei de 12 septembrie și anume legătura între ceea ce prevedea, privind Catedrala, Episcopul Miron Cristea care a devenit apoi Mitropolit Primat și Patriarh al României și ceea ce s-a realizat astăzi”.

La ceremonie au participat mai mulți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

„Cinstea și bucuria noastră este mare, dar mare și sfântă este și credința și dragostea creștinească de care am fost încredințați prin târnosirea Bisericii mamă a Episcopiei noastre. La un asemenea moment instituția administrativă a orașului, Primăria municipiului Caransebeș, luând în seamă personalitatea proeminentă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, i-a conferit titlul de ‘Cetățean de Onoare’ al municipiului Caransebeș ca prinos de mulțumire pentru cinstea de care am fost învredniciți prin vizita Preafericirii Sale”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Astăzi, 13 septembrie, în ultima zi a vizitei pe care Patriarhul României o face în Episcopia Caransebeșului, în Sala de festivități a Consiliului Județean Caraș-Severin din municipiul Reșița, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel i se vor decerna titlurile de „Cetățean de Onoare” al județului Caraș-Severin și al municipiului Reșița și cel de „Doctor Honoris Causa” al Universității „Eftimie Murgu” din Reșița.

Comentarii Facebook


Știri recente