Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a primit titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Blaj”

În Duminica a XV-a după Rusalii Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat sfințirea Catedralei Ortodoxe din Blaj cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, alături de 15 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. La acest eveniment au participat peste douăzeci de mii de credincioși proveniți din Arhiepiscopia Alba Iuliei, dar și din alte zone ale țării.

După oficierea Sfintei Liturghii Patriarhul României a acordat distincții de vrednicie preotului Vasile Benchea, primarului localității și președintelui Consiliului Județean Alba.

Ca semn de prețuire, primarul localității Blaj, domnul Gheorghe Valentin Rotar, i-a oferit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Blaj”: „Împreună cu Consiliul local vreau să adresez un mesaj oaspeților din întreaga țară care au venit astăzi la Blaj ca un arc peste timp la 162 de ani de la Adunarea de pe Câmpia Libertății. Vă spun din toată inima ‘Bun venit’ în vechea cetate a culturii românești de unde a răsărit soarele românilor. Mă simt onorat că mă aflu astăzi în postura de a oferi Preafericirii Sale în numele Consiliului local și al locuitorilor din municipiul Blaj titlul de ‘Cetățean de onoare al municipiului Blaj'”, informează Radio TRINITAS.

Preafericirea Sa a mai primit în dar și un tablou care îl înfățișează pe Mitropolitul Andrei Șaguna.

Patriarhul României a mulțumit pentru distincția oferită și a adresat un ultim îndemn la solidaritate creștină românească locuitorilor municipiului Blaj: „Mesajul nostru pentru municipiul Blaj este acesta și anume să învățăm ceea ce este lumină din istorie, să înmulțim lumina prin cuvânt și faptă bună și să o transmitem mai departe. Este mare nevoie, așa cum ne spune Evanghelia, de mai multă iubire, de mai multă înțelege, apropiere, conlucrare. Este mare nevoie ca noi să cultivăm oriunde mergem în lume demnitatea românească. Să nu ne fie rușine că suntem români. Să fim credincioși, harnici și darnici oriunde ne-am afla și să păstrăm unitatea familiei. Vă mulțumim și vă rugăm să transmiteți familiilor dumneavoastră și tuturor celor dragi binecuvântarea sfințirii Bisericii și bucuria noastră de a fi împreună spre Slava Preasfintei Treimi și spre a noastră mântuire. Amin!”.

Comentarii Facebook


Știri recente