Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a ajuns la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Noul Arhiepiscop al Alba Iuliei va fi întronizat mâine, 5 iunie 2011, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Pentru acest eveniment Patriarhul României a ajuns în această seară în timpul Slujbei Vecerniei la Catedrala Reîntregirii.

La finalul Slujbei Vecerniei, Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru prezența la Alba Iulia și a subliniat importanța evenimentului întronizării.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a mulțumit Înaltpreasfințitului Andrei pentru cuvântul de întâmpinare și a evidențiat importanța Catedralei Reîntregirii pentru țara noastră, dar a reliefat și învățăturile pericopei evanghelice al Duminicii de mâine, a VII-a după Paști.

Totodată, în cuvântul Său, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a vorbit despre lucrarea Sfintei Treimi și a Duhului Sfânt în Biserică.

„Prăznuim cu intensitate în comuniune bucuria Înălțării umanității în iubirea Preasfintei Treimi, și, desigur, bucuria venirii Duhului Sfânt în Biserică, fiindcă toate în Biserică sunt făcute de către Duhul Sfânt aducându-ne nouă viața Preasfintei Treimi în sufletele noastre prin Sfintele Taine care sunt arvuna Împărăției Preasfintei Treimi. Deci, Duhul sfânt Care a instituit episcopi cum se spune în Cartea Faptele Apostolilor, ‘Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi’. Nu a spus simplu oamenii v-au pus pe voi, ci ‘Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi ca să păstoriți Biserica lui Dumnezeu pe care a câștigat-o cu Scump Sângele Fiului Său’. Deci, această lucrare a Duhului Sfânt care prin botez face fii duhovnicești ai Tatălui Ceresc și prin hirotonie face în Biserică părinți duhovnicești pentru păstorirea credincioșilor este o lucrare sfântă, mare și niciodată nu o putem înțelege deplin. Cu cât înaintăm mai mult în credință, în rugăciune, în viață spirituală cu atât ne cutremurăm, ne mirăm mai mult cât de mare este demnitatea și responsabilitatea aceasta de a mărturisi pe Hristos, de a mărturisi credința în Sfânta Treime și nevoia de a dobândi prezența Duhului Sfânt în viața noastră, în viața Bisericii și în viața poporului nostru”, a spus Preafericirea Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente